IVA Groep > Nieuws > Algemeen nieuws > IVA doet mee aan ‘Keihard voor 1 miljard’

IVA doet mee aan ‘Keihard voor 1 miljard’

Geplaatst op: 10/12/2013
keihard voor 1 miljard

Hoe minder contant geld er in omloop is, hoe beter. Pinnen is veiliger voor klanten en medewerkers, maar ook handig, snel en efficiënt”, aldus René Roorda, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. “Daarom gaan wij in december keihard voor 1 miljard pinbetalingen. We roepen al onze klanten op met hun betaalpas bij ons aan de kassa te betalen, geld trekken uit de muur is onnodig”.

Taskforce Minder Cash in de Supermarktbranche
Al vijf jaar promoot een Taskforce van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel  het pinnen om daarmee de hoeveelheid contant geld in de winkels te verminderen. Met klinkend resultaat: het aantal pintransacties steeg in 2012 naar 933 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2005. Met de actie ‘Keihard voor 1 miljard’ wil de branche het record neerzetten van  1 miljard pinbetalingen in een jaar in de Nederlandse supermarkten. De supermarkten hopen dit magische getal nog vóór Kerst  bereikt te hebben.

Campagne ‘Keihard voor 1 miljard’
Klanten worden door middel van commercials op Tv en radio, advertenties in kranten en actiemateriaal op de winkelvloer opgeroepen om al hun aankopen in december bij de supermarkt te pinnen.  Grote en kleine aankopen. Daarbij dragen klanten meteen bij aan een goed doel: Maestro (het merk achter de meeste pintransacties in Nederland) ondersteunt de actie met een donatie aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties voor schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. Hoe meer gepind wordt, hoe meer maaltijden. Worden de  1 miljard pintransacties vóór Kerst gehaald, dan komt het aantal op 150.000 maaltijden. Iets doen voor het goede doel is nog nooit zo makkelijk geweest.

Pinnen, ja graag.
De actie ‘Keihard voor 1 miljard’ is onderdeel van de campagne Pinnen ja graag. De pincampagne is een initiatief van Betaalvereniging Nederland, de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, banken, koepelorganisaties detailhandel, horeca, benzinebranche, Maestro en VPAY.

 

Bron: www.cbl.nl