IVA Groep > Nieuws > Algemeen nieuws > IVA Groep behaalt het Algemeen Dagblad

IVA Groep behaalt het Algemeen Dagblad

Geplaatst op: 09/12/2013
Nelson-Mandela

IVA Groep behaalt het Algemeen Dagblad met haar reactie op het artikel “Ideale samenleving Mandela nog ver weg” van 7 december 2013. Lees hieronder onze reactie (rechtstreeks uit het Algemeen Dagblad van maandag 9 december 2013):

Ideale samenleving Mandela nog ver weg (Opinie 7-12).

De IVA Groep in Rotterdam vangt al jaren mbo-stagiairs op die bij andere bedrijven geen kans krijgen. Bij ons presteren ze naar volle tevredenheid. Wellicht heeft het met hun buitenlandse afkomst te maken dat ze geen andere stageplek kunnen vinden. Veel mensen klagen over die K-Marokkanen, maar wij hebben nu weer twee Marokkaanse jongens rondlopen die in gedrag en inzet meer uitblinken dan de gemiddelde Nederlander. Je kunt met ze lachen en grapjes met ze maken, ook over hun afkomst. Laatst kwam koning Willem-Alexander bij onze buren op bezoek, stonden onze stagiairs als eerste buiten: “Hij is ook onze koning.” Wij zijn heel tevreden met hun inzet en motivatie. Misschien helpt ons verhaal om discriminatie, stigmatisering en het stempelgedrag in dit land om te zetten naar een meer positiever beeld, zoals Hans van Zon in zijn opinie meldt. 

Hans Hofhuis, Rotterdam.”