IVA Groep > Nieuws > Algemeen nieuws > Beëindiging ondersteuning Windows XP

Beëindiging ondersteuning Windows XP

Geplaatst op: 17/02/2014

Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?

Na 12 jaar komt er een eind aan de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. In samenwerking met hun hardware- en softwarepartners willen zij zich nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat ze nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.

Daarom stopt Microsoft op 8 april 2014 met de technische ondersteuning van Windows XP en met de automatische beveiligingsupdates. Vanaf die datum zal Microsoft ook stoppen met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP. Als u Microsoft Security Essentials al hebt geïnstalleerd, blijft u enige tijd updates voor anti-malwarehandtekeningen ontvangen. Dit betekent niet dat uw pc beveiligd is omdat Microsoft niet langer beveiligingsupdates voor uw pc levert.

Als u na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal uw pc gewoon blijven werken, maar loopt u wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. U zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten.

 

Hoe blijft u beschermd?

Uw huidige pc upgraden

Maar weinig oudere pc’s zijn geschikt voor Windows 8.1 (de nieuwste Windows-versie). We raden u aan de Windows-upgradeassistent te downloaden en te installeren om te zien of uw pc voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 8.1. Als uw pc geschikt is, kunt u de upgrade uitvoeren.

Een nieuwe pc kopen

Als uw huidige pc niet geschikt is voor Windows 8.1, is dit misschien het juiste moment om op zoek te gaan naar een nieuwe. Bekijk daarvoor eens onze uitgebreide collectie pc’s. Ze zijn krachtiger, lichter en stijlvoller dan ooit en zijn over het algemeen een stuk betaalbaarder dan de gemiddelde pc 10 jaar geleden.

Wij adviseren u graag bij aanschaf van een nieuwe pc.
Bel 010 798 9042 of mail naar machines@ivagroep.nl óf bestel direct in onze webshop!