IVA Groep > Over Ons > Respect voor mens & milieu

Respect voor mens & milieu

IVA Groep streeft ernaar om milieubewuste keuzes te maken op het gebied van materiaal en productie. Zo werken wij op het gebied van printwerk en drukwerk met het FSC certificaat En willen wij met de inrichting van uw kantoor het milieu zo min mogelijk belasten. Dat is ook de reden dat wij onder andere stoelen en kantoormeubilair van Velto en Prosedia in het assortiment hebben opgenomen. Wij kunnen niet alleen alles bieden op het gebied van kantoor maar wij zijn ook nog eens bewust aan het werk!

FSC

Wij vinden verantwoord printen en drukken erg belangrijk. FSC, Forest Stewardship Council, (Raad voor verantwoord bosbeheer), is een internationale organisatie die verantwoord, duurzaam bosbeheer stimuleert. Het hout moet op een sociale en milieubewuste wijze geproduceerd worden. Het label is onderworpen aan strenge controles en betreft de volledige productieketen. Producten kunnen 100% of deels FSC gecertificeerd zijn.

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel is het eerste en het oudste milieulabel in de wereld en werd in Duitsland uitgevonden. Het staat garant voor strenge vereisten op gebied van bescherming van het milieu, gezondheid en ook voor veiligheid op het werk. In de papiersector kan het aan gerecycleerd papier toegekend worden. De producten moeten voor 100% vervaardigd worden uit oud papier en volledig vrij zijn van chemische producten, kleurstoffen en blekingsmiddelen die het milieu schade berokkenen.  Het gebruik van primaire grondstoffen en energie moet beperkt blijven en het productieafval moet op milieuvriendelijke manier worden verwijderd. 

Cradle to Cradle

Bij de “Cradle to Cradle” (C2C) productiewijze worden de grondstoffen continu opnieuwgebruikt als grondstof voor een ander product. Doordoor is het mogelijk om minder, of zelfs géén, afval te creëren en zo min mogelijk schaarser wordende grondstoffen te gebruiken. Cradle to Cradle is niet hetzelfde als recyclen. Bij recyclen is namelijk niet van tevoren rekening gehouden met hergebruik waardoor het product vol zit met chemische stoffen die er niet meer uit gaan. Bij Cradle to Cradle is hier wel rekening mee gehouden. Wij streven er naar om honderd procent van de meubellijnen die wij leveren Cradle to Cradle te laten zijn. 

PEFC

PEFC, Programme for Endorsement of Forest Certification schemes, is het Europees programma van gecertificeerde bossen. De principes van duurzaam bosbeheer zijn gelijkwaardig met FSC, maar dit programma is Europees en ondersteunt ook kleinere exploitaties. Maar PEFC erkent tevens andere boscertificaties die geloofwaardig en transparant zijn. Daarom is PEFC vandaag het meest verspreide label voor hout en papier.

NF Environment

NF Environment is het officiële Frans ecologisch certificaat. Het wordt uitgereikt aan producten die een beperkte impact hebben op het milieu en een gelijkwaardige prestatie en resultaat bieden. Het gebruik van producten met een NF Environment-label draagt bij tot het ecologisch verantwoord consumentengedrag. Om het NF Environment-label te verkrijgen moet het product voldoen aan ecologische en prestatie-gerichte criteria. 

Paper By Nature

Paper By Nature werd opgericht door verschillende belangrijke Europese industriële actoren en heeft als doel aan de groeiende behoefte van de consument te voldoen voor wat betreft de verwerking van papierproducten. De vereniging ontwikkelde het Paper By Nature-Ecolabel dat een wereldwijde referentie wil bieden voor de Europese gebruikers van verwerkte papierproducten. De Paper By Nature Vereniging promoot zowel milieuvriendelijke praktijken in de papierverwerkende industrie als het verantwoord gebruik van papier door de consument. 

Het kringloop logo wordt gebruikt voor papier- en kartonsoorten die van gerecycleerd papier zijn gemaakt. Dit is minder milieubelastend dan de productie van nieuw papier uit hout.