Content Management

Welke systemen gebruiken wij?

WordPress

In de basis is WordPress ontwikkeld voor weblogs. WordPress bestaat in de basis uit categorieën met nieuwsberichten, pagina’s en widgets. Door de populariteit van WordPress die de laatste jaren enorm is toegenomen en door de snelle ontwikkeling ervan is WordPress uitgegroeid tot een volwaardige CMS, sterker nog, WordPress is het meest populaire CMS op het internet.

WordPress wordt ook gezien als één van de meest gebruiksvriendelijke CMS’en, waardoor vrijwel iedereen het CMS snel onder de knie heeft. Dit komt vooral doordat WordPress in de basis erg eenvoudig is en uitgebreid wordt met functionaliteit waar het nodig is.


Joomla!

Joomla! is gelijk na installatie een volwaardig CMS, de mogelijkheden zijn daarom zeer uitgebreid. Het wordt over de hele wereld gebruikt voor alles van een simpele website tot complexe bedrijfsapplicaties. Er zijn genoeg mogelijkheden voor functionaliteiten. Overal ter wereld maken programmeurs plugins voor Joomla. Deze plugins zijn gemakkelijk te installeren en intergreren zich in de website. Denk hierbij aan functionaliteiten zoals formulieren, social bookmarking of de mogelijkheid om commentaar onder artikelen toe te voegen.

Joomla! heeft in vergelijking met WordPress een stijlere leercurve en kan voor de kleinere websites teveel functionaliteit hebben dan nodig. Hierdoor kan het bewerken van pagina’s meer tijd kosten dan een WordPress website.


Caret

Het Caret CMS bevat een uitgebreide set functionaliteiten. Deze functionaliteiten hebben zich over de jaren heen ontwikkeld. Het resultaat van deze ontwikkelingen is een product dat geschikt is als basis voor eenvoudige tot zeer complexe websites en applicaties. Omdat Caret niet open-source maar een commercieel CMS is waar IVA Groep reseller van is brengt Caret wel licentie kosten met zich mee. Uiteraard krijgt u veel terug voor deze licentie kosten. Het systeem wordt onderhouden en beheerd door de bouwers van het systeem. Waar WordPress en Joomla het over het algemeen moeten hebben van extensies en plugins kan voor het Caret CMS klantspecifieke uitbreidingen gemaakt worden. Bijna alles is mogelijk.

Caret is het perfecte systeem als u een maatwerk oplossing zoekt. Caret wordt vooral ingezet voor boekingsites, vastgoedsites, intranet en extranet oplossingen.

 

Contentbeheer

Welk CMS het ook wordt, iedereen die overweg kan met een tekstverwerker als Word kan omgaan met de WYSIWYG-editor. Teksten wijzigen, plaatjes toevoegen, uitlijnen, vet of cursief zetten van tekst, het kan allemaal via uw internetbrowser, het enige wat u nodig heeft is een computer met internet verbinding.

 

 

Open source of commercieel?

Sommigen beweren dat Open Source systemen zoals WordPress en Joomla! voor amateurs is. Uiteraard is de drempel laag voor de doe het zelver om gratis een website op te zetten. Er zijn ook gratis templates te vinden die met weinig kennis gebruikt kunnen worden voor een eigen website.

Maar het CMS is een middel om een website te beheren niet een doel op zich, de usability, vormgeving en functionaliteit bepalen of de website een succes wordt of niet. IVA maakt voor iedere website die we ontwikkelen het ontwerp op maat. We maken geen gebruik van standaard templates zodat onze opdrachtgevers zeker zijn van een unieke website die perfect aansluit bij hun organisatie, doelgroep en boodschap.

 

WordPress en Joomla! voor amateurs?